חדשות מרעישות , ChatGPT עובר בהצלחה את בחינת הרישוי לרפואה בארה"ב!! במחקר מרתק שנערך בקרב חוקרים מבית החולים הכללי של מסצ'וסטס ו-AnsibleHealth, נחשף ש ChatGPT, הצליח לעבור את בחינת הרישוי הרפואי של ארצות הברית (USMLE).
הבחינה כוללת שלושה מבחנים סטנדרטיים שסטודנטים לרפואה חייבים לעבור כדי לקבל רישיון רפואי. ChatGPT הראה דיוק של כ-60 אחוזים בבחינות, שהם הסף לעבור אותן, ללא כל הדרכה מיוחדת ממאמנים קליניים. זוהי הפעם הראשונה שבה מערכת בינה מלאכותית מצליחה לעשות זאת.
אז בואו נתחיל מההתחלה, מהי בחינת הרישוי לרפואה בארצות הברית?
בחינת הרישוי לרפואה בארצות הברית, היא אחת מהאתגרים הקשים ביותר שעל כל רופא לעבור כדי לקבל את הרישיון. היא מורכבת משלושה שלבים, כשכל אחד מהם בודק תחומים שונים של ידע ומיומנויות רפואיות.
שלב 1: מבחן המעריך את הידע בתחומים כמו ביולוגיה של התא, פיזיולוגיה, פתולוגיה, פרמקולוגיה, ועוד. המטרה היא לוודא שהמועמדים מבינים את המדעים הבסיסיים שעליהם מתבססת הרפואה.
שלב 2: היישום הקליני. בחינות ידע (CK) ומיומנויות קליניות (CS). ה-CK בוחן את הידע התאורטי ברפואה קלינית, כולל דיאגנוזה וטיפול. ה-CS מעריך את המיומנויות הבינ-אישיות של המועמדים באמצעות סימולציות עם שחקנים שמדמים מטופלים.
שלב 3: הערכה מקצועית הבוחנת את היכולת לבצע החלטות רפואיות מושכלות ובטוחות בסביבה קלינית. שלב זה כולל ניהול מקרים, הבנת פרטי מערכת הבריאות, והבנה של אתיקה רפואית. לעבור את ה-USMLE היא משימה מאתגרת, המחייבת שנים של לימוד והכנה קפדנית.
איך ChatGPT הצליח לעבור את המבחן?
התהליך החל כשצוות הבחינה השתמש בשאלות מהבחינה הפומבית של יוני 2022 של ה-USMLE. השאלות הוצגו ל-ChatGPT בפורמטים שונים. במהלך הבדיקה, ChatGPT הציג יכולת פתרון בעיות ברמה שהתקרבה או עברה את רף הקבלה של 60% דיוק, וזאת מבלי לקבל כל סיוע ממטפלים קליניים במהלך ההכנה תוך כדי הצגת הבנה ותובנות קליניות. הישג עצום של ChatGPT בתחום ההשכלה הרפואית.
מה המשמעות של זה עבורנו?
הצלחת ChatGPT בבחינת הרישוי לרפואה מעלה שאלות מהותיות על השפעת הבינה המלאכותית בעולם הרפואי ומעבר לו. הנה כמה נקודות מרכזיות ששווה לשקול:
1. שיפור הכשרת רופאים: שימוש ככלי חינוכי עבור סטודנטים לרפואה. יכול לספק תרגול ומשוב מיידי על שאלות רפואיות, לשפר את ההבנה התאורטית ולהכין טוב יותר למבחנים.
2. סיוע בקבלת החלטות רפואיות: יכול לסייע לרופאים באיתור אבחנות אפשריות ובהמלצות לטיפול, ובכך לשפר את איכות הטיפול הרפואי.
3. תקשורת עם מטופלים: תרגום דוחות רפואיים מקצועיים לשפה פשוטה יותר, ובכך לעזור למטופלים להבין את מצבם הבריאותי טוב יותר.
4. גישה למידע רפואי: סינון ועיבוד מידע רפואי רב במטרה להקל על החיפוש והגישה למידע רפואי מהימן עבור הקהל הרחב.
בטווח הרחוק יותר מספר עשורים קדימה ישנה אפשרות שמעמד הרופא כמקצוע ישתנה. הדגש בהכשרה יהיה על כישורים שלא ניתנים לאוטומציה, כגון חשיבה ביקורתית, יכולת להתמודד עם מקרים חריגים, ותקשורת אנושית. עם זאת, קיימת צורך בהבחנה ברורה בין יכולת המחשב לעבור מבחן לבין יכולתו לטפל באנשים. יש לשקול את ההשלכות האתיות והרגולטוריות של שימוש בבינה מלאכותית ברפואה.
לסיכום
האם עתיד הרפואה ישתנה לצמיתות בעקבות הכניסה של הבינה המלאכותית? כנראה שכן. האם אנחנו מוכנים לכך? כנראה שלא. וכנראה שגם החלום של האמהות שלנו שנהיה רופאים, קצת נגוז. המון מקצועות וביניהם מקצועות הרפואה יצטרכו לעשות חושבין ואולי להמציא את עצמן מחדש. איך? כנראה שנצטרך לחכות ולראות. עולם ה AI נראה מסובך, אך עם הכלים הנכונים, כל אחד יכול להפוך ליוצר. הידע הזה מאפשר לכל אחד להגשים את הרעיונות שלו ולתרום לחברה באופן שהוא לא חשב שאפשרי.
רוצים לנסות? אל תחכו, התחילו עוד היום!
ואם יש לכם שאלות נוספות, מתקשים לבחור את הכלי המתאים או שאתם רוצים לשתף אותי בתהליך שלכם,
אני כאן בצ'אט, במייל, בפייסבוק ובאינסטגרם מחכה לשאלות מכם.
בהצלחה!
רוצים לדעת מה הסוד לכתיבת פוסטים יצירתיים בדקת עבודה?
חדש! נקודה באבולוציה - סדנאות ילדים ונוער AI . לקבלת פרטים נוספים
Comments